Sport

53 magyar érem az ifi kajak-kenu viadalon

Esélyese sem volt a többi nemzetnek megelőznie a magyar küldöttséget az Olimpiai Reménységek szlovákiai versenyén.

Pöstyénben rendezték meg az ifi és serdülő korosztály számára a kajak-kenu Olimpiai Reménységek Versenyét. 22 ország, több száz versenyzője vett részt a viadalon.

A néhány évvel ezelőtt még szlovák-cseh-lengyel-magyar négyes találkozónak számító viadalból mára igazi világtalálkozó lett. A 22 részt vevő ország között ott voltak a németek egy nagyon erős csapattal, de az ausztrálok, a dél-afrikaiak, a törökök vagy a finnek is neveztek, sőt még Szingapúrból is érkeztek kajakosok, illetve kenusok – írja a kajakkenusport.hu oldal.

A magyar válogatott 69 versenyzővel vett részt az eseményen, és 23 arany-, 18 ezüst-, valamint 12 bronzéremmel fölényesen az éremtáblázat élén végzett. Az elsőség kérdése a ponttáblázaton sem volt kérdéses, Magyarország ugyanis 556 pontot gyűjtött, míg a második németek 370-et, a lengyelek lettek a harmadikok.
„Remek társaság jött össze, az edzők is kitettek magukért, nagyon jól tudtak együtt dolgozni – értékelt Hüttner Csaba ifjúsági kapitány.

A négyeseket nagyon szépen össze tudtuk csiszolni, a női K-4 és a férfi K-4 versenyzése is tetszett. A férfiak kifejezetten nagy fölénnyel nyerték a négyest, a női négyes dobogójára pedig két magyar csapat is felállhatott. A legkisebbekből, a 95-ös lányokból ugyanis szintén összeállítottunk egy négyest, akik a 93-asok között tudták megcsípni a dobogót.

A fiú kajakosok közül ki lehet emelni Noé Bálintot, aki nyáron a moszkvai Európa-bajnokságon is indulhatott. Bálint az 1000 egyest és az 500 párost is megnyerte, sőt a győztes K-4-ben is bennült. A lányoknál Hagymási Réka mindkét olimpiai számot, a 200 és az 500 egyest is aranyéremmel zárta, és segítette a győztes 500 négyest is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik