Sport

Megállt a motor Michelisz autójában, Wéber 2. lett

Az idei évben először nem sikerült bejutnia Michelisz Norbertnek az időmérő edzés második szakaszába.

Nem tartott sokáig Michelisz Norbert számára a valenciai versenyhétvége időmérő edzése, akinek ezzel megszakadt idei kiváló sorozata, miszerint Muller, Huff és Tarquini mellett ő volt az egyetlen, aki minden alkalommal bejutott a kvalifikáció második körébe a túraautó-világbajnokság idei sorozatában.

Az időmérő első szakaszában kisebb meglepetésre Frady Barth autózta a leggyorsabb kört, Menu és Tarquini előtt. A svájci tehetség Michelisz legnagyobb ellenfele a Rookie Challengen, ahol az eddig megrendezett versenyek alatt mindketten 115 pontot gyűjtöttek.

Michelisz Norbert a műszaki hibának köszönhetően eddigi leggyengébb edzéseredményét produkálta, a 13. helyről rajtolhat motorhibája miatt.

A hétvégén nem csak a túraautó-vb résztvevői versenyeznek Valenciában. A SEAT Leon EuroCup utolsó versenyhétvégéjén Valenciában bajnokot avatnak. A Zengő Dension Team a tavalyi évben Michelisz Norberttel megnyerte a sorozatot és most újra elhódíthatja a trófeát, ezúttal Wéber Gáborral.

A szombati futamon Wéber megszerezte a pole pozíciót, de korábbi büntetése miatt a 6. helyről indulhatott. A mozgalmas versenyen végül harmadik helyen végzett, amellyel hat pontra növelte előnyét a pontversenyben. A vasárnapi versenyen a Zengő Dension Team másik versenyzője Duarte Félix Da Costa indulhat az első rajtkockából, köszönhetően annak, hogy az első versenyen a nyolcadik helyen ért célba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik