Sport

Kiestek a magyarok a súlyemelő-vb-n

Az 56 kilósok C-csoportjában fellépő Ádám Róbert és Soóky Gergely szakításban helytállt, lökésben azonban egyformán gyengélkedett, és kiesett a törökországi súlyemelő-világbajnokság pénteki nyitónapján.

A tizennégy emelőt felsorakoztató “alegység” antalyai küzdelmeiben a nyíregyházi Ádám, aki szerdán volt 28 éves, szakításban – egy rontással – 95 kilóig jutott, ami a tizedik pozícióhoz volt elég. Lökésben mindháromszor kifogott rajta a 118 kg, így összetett eredménye sem lett.

Az idei ifi Eb-n negyedik Soóky Gergely, aki vasárnap ünnepli 17. születésnapját, afféle előrehozott ajándékként több idősebb és tapasztaltabb vetélytársát is megelőzte 96 kilós szakítógyakorlatával, és a fogásnemi sorrendben a 9. helyen végzett. A folytatásban a győri versenyző honfitársa rossz példáját követte, mert a 118 kilós kezdősúllyal nem tudott elbánni, ennél fogva ő is kiesett.

Korábban a tizenegy fős magyar válogatottból elsőként színre lépett Berki Lilla a 48 kg-os kategória tíz emelőt felvonultató C csoportjában az utolsó lett 101 (45, 56) kilós összteljesítménnyel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik