Sport

Somoskői ugrógála: szombaton huszonharmadszor

Ismét rangos mezőny gyűlik össze az egyik leglátványosabb magyarországi atlétikai rendezvényre.

“Férfi és női magasugrásban várhatóan hét ország tizennyolc atlétája méri össze tudását” – mondta a nagy hagyományú somoskői gáláról Angyal János versenyigazgató a masz.hu oldalnak.

A Somoskőn immár 23. alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Ugrógálát. A vár alatti csodás fekvésű Sportcentrumban induló férfiaknál három versenyző rendelkezik 230 cm-es eredménnyel.

A győzelemre a legnagyobb eséllyel az olimpiai döntős, fedett Eb-negyedik olasz Filippo Campioli és a világbajnoki negyedik orosz Mikhail Tsvetkov pályázik, de a két fiatal tehetség, az alig 20 éves orosz Szergej Mudrov (ifi Vb-ezüst, junior Vb-4.) és az olasz Silvano Chesani (junior Eb-5.) is beleszólhat az első helyért való versengésbe.

A nőknél az ifi-vb hatodik ukrán Oksana Okuneva rendelkezik idén a legjobb eredménnyel, 192 cm-el, míg a magyar bajnok Babos Rita 186 cm-t ért el. Két korábbi cseh ugrógála győztes is elfogadta a meghívást. Az olimpiai résztvevő Romana Dubnová 2008-ben, míg a cseh bajnok Barbora Lalakova 2005-ben győzött Somoskőben.

A magyar ugrókat – az egész mezőny legfiatalabb tagjaként – a 17 éves ifjúsági bajnok Bakosi Péter, az utánpótlás-OB második Csicsely Dávid, illetve a már említett Babos Rita mellett a rúdugrásban is jeleskedő Erős Enikő és Magyar Tímea képviseli.

A rendezvény programja – szeptember 18. szombat, Somoskő Váralja Sportcentrum:

10-14 óráig: “Dobj és Nyerj!” kosárlabdadobó-verseny
15 óra 30 perctől: Férfi magasugrás
17 órától: Női magasugrás

Ajánlott videó

Olvasói sztorik