Sport

Készen áll a bevetésre az NFL rosszfiúja

Michael Vicknek minden esélye megvan rá, hogy 2007-es bebörtönzése után ismét egy NFL-csapat kezdőjében kapjon helyet.

A 30 éves Vicket 2001-ben a draft első helyén választotta ki az Atlanta Falcons együttese, az irányító pedig olyan fantasztikus teljesítményt nyújtott, hogy a csapattól kapott egy gigaszerződést, a vezetőség rá építette volna a franchiset.

2007-ben aztán beütött a krach, a játékosról kiderült, hogy kutyaviadalokat tart a házában, ez pedig tilos Georgia államban, így Vicket 18 hónap börtönbüntetésre ítélték, amit további két hónap házi őrizet követett. Arthur Blanks, a Falcons tulajdonosa hallani sem akart arról, hogy a balhás focista visszatérjen az ő csapatába.

A hányatott évek után Micahel Vick végül a Philadelphia Eagelstől kapott egy egyéves, nem garantált szerződést, amit meg is hálált, így az együttes élt opciós jogával és hosszabbított vele – töredékéért annak, amit még Atlantában keresett, ráadásul a reklámcégeknek sem olyan csábító.

A Philadelphia az NFL nyitófordulójában 27-20-as vereséget szenvedett a Green Bay Packerstől, ráadásul a kezdő irányító, Kevin Kolb agyrázkódást szenvedett, így a liga orvosainak kell kivizsgálniuk, hogy egyáltalán az edzéseket meglátogathatja-e. Andy Reid edző Yahoo!-nak adott interjújából ugyanakkor kiderül, hogy a játékos szerdán nem ment át a teszteken, így pihenőre számíthat.

A tréner elismerte, hogy nagy esély mutatkozik rá, hogy Michael Vick 2006 után a Detroit Lions elleni következő meccsen ismét kezdőcsapat tagja lehet az NFL-ben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik