Sport

Szívbetegsége miatt abbahagyja a válogatott pólós

Bárány Attila pár hete lett rosszul, az orvosok szívinfarktust mutattak ki nála. A sportoló befejezi az aktív játékot.

A ZF-Eger centere rosszulléte után kivizsgáltatta magát, és az orvosok által kimutatott eredmények szívinfarktust állapítottak meg nála. Az egyik szívkamrájának falánál elzáródás miatt elhalás történt – írja a vlv.hu oldal. Bárány Attilának – aki utolsó válogatottbeli gólját egy hónapja dobta a portugaletei tornán, Montenegró ellen – be kell fejeznie élsportolói pályafutását.

– Nem volt előzetesen semmi panaszom – mondta el Bárány Attila. – Mindig komolyan vettem az orvosi ellenőrzéseket, még külön terheléses vizsgálatra is jártam, mert édesapámnak is voltak szívproblémái. A vizsgálatok szerint a bal kamra falnál volt elzáródás, egy közepesnél enyhébb szívelhalás. Extrém terhelésnél bármikor előfordulhatna egy ritmuszavar és szívleállás.

Nincs illúzióm. Javulhat az állapot, de jól tudom az élsport az kizárt. Nem szabad kockázatot vállalnom, két gyerekem van. Sok minden történt az elmúlt hónapokban, nem könnyű feldolgozni a mostani helyzetet. Szeretnék a vízilabda közelében maradni. Most Egerben maradok a családdal, most minden ideköt. Készültem a civil életre három diplomám van, informatikus, mérnöktanár és programtervező matematikus, igaz az elmúlt években minden energiámmal a vízilabdára koncentráltam – olvasható Bárány Attila drámai nyilatkozata.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik