Sport

A szövetséget okolja a Bukarest

A Steaua elnöke nem hajlandó beletörődni, hogy a Ferencváros kapja az elmaradt meccs három pontját.

A MOL Liga versenybírósága hétfőn úgy határozott, hogy Fradinak adja 5-0-ás gólkülönbséggel a múlt pénteken elmaradt, Steaua Rangers elleni összecsapás három pontját. A bukaresti jégcsarnok fagyasztó-berendezésének meghibásodása miatt a meccset nem lehetett lebonyolítani.

“Csak és kizárólag ők tehetnek arról, hogy nem volt jég péntek este a pályán. A tulajdonos és az üzemben tartó is az Román Jégkorong Szövetség, mi bérlőként vagyunk jelen. A múlt héten mindvégig, még csütörtökön este is azt a tájékoztatást kaptuk a szövetségtől, hogy péntek reggel tudunk edzeni a jégen. Ehhez képest a péntek 10 órakor kezdődő edzésünk előtt láttuk, hogy nincs jég a csarnokban. Ekkor egyből jeleztük a problémát a Ferencvárosnak.
Semmiképpen sem vagyunk felelősek a történtekért. Ráadásul mindent megtettünk, hogy meg tudjuk rendezni a mérkőzést, azt is vállaltuk, hogy jeges edzés nélkül kiállunk az FTC ellen. Természetesen az FTC sem felelős, ezért javasoljuk azt a megoldást, hogy valamelyik budapesti túránkon játsszuk le ellenfelünk otthonában az elmaradt mérkőzést.
Mivel nem vagyunk felelősek, nem tudjuk elfogadni a versenybíróság határozatát, amelyben ellenfelünknek ítélik meg a találkozó 3 pontját. Ha ez maradna a végleges döntés, az azt jelentené, hogy semmilyen tisztelet nincs klubunk iránt a ligában, aminek csak egy következménye lehet: kilépünk. Hangsúlyozom, nem követtünk el hibát, legfeljebb annyit, hogy mindvégig hittünk a román szövetség tájékoztatásának” – válaszolta Cristian Carlan a jegkorong.blog.hu megkeresésére.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik