Sport

Skaliczki: most még bábok vagyunk

Nagy meglepetésre kikapott második bajnokiján a Szeged férfi kézilabdacsapata, méghozzá Balatonfüreden. Skaliczki László értékel.

A korábbi szövetségi kapitány, aki legutóbb a Kecskemét edzője volt, de korábban nyert már bajnoki címet a Pickkel, a kezi.hu oldalnak nyilatkozott a váratlan vereség okairól. Ebből a beszélgetésből szemezgetünk.

– Szeretnénk pillangók lenni és szárnyalni. De most még bábok vagyunk: néha már mozgolódunk, de néha gúzsba vagyunk kötve. Ez jellemzi leginkább a Szeged játékát, az összeszokás időszakában vagyunk még. Alaposan megváltozott a keretünk, mindössze tizennégy felnőtt korú játékosunk van, mellette pedig rengeteg sérültünk. Az új játékosoknak azért új még a játékunk, mert nemrég csatlakoztak hozzánk, a régieknek pedig azért új, mert a rendszerünket a sok új játékoshoz is igazítjuk – mondta a Szeged vezetőedzője.

Skaliczki László szerint a csongrádi csapatnak még nincs tekintélye a pályán, és a játékvezetők sem ismerik még a fiatal vagy az új játékosokat. Emellett egy sérülés mellett a csapat szerinte fáradtan mozgott Pásztorék ellen, ez okozhatta a vereséget.

– A szurkolók igen toleránsak, amiért köszönettel tartozunk. Érzem a türelmet, de én hozzászoktam ahhoz, hogy csak a győzelem számít, csak a sikeres teljesítmény. Félelmet láttam a játékosaimon a legutóbbi meccsen, kevesen vállalták fel a felelősséget, kevés volt a feladatkeresés a pályán. Később dinamikus felfogásban szeretném játszatni a Szegedet, mert a győzelmet kell akarni, nem pedig a vereséget elkerülni. Csak ez vezethet hosszú távon eredményre – villantotta fel edzői filozófiája egyik elemét Skaliczki László a kezi.hu oldalon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik