Sport

Debrecen: újra a kosárlabda első osztályában

Nagyon úgy fest, ismét az NB 1-ben szerepelhet Debrecen kosárcsapata. A Dombóvár csődje után pályáztak.

Méghozzá úgy, hogy nem is volt együtt olyan gárda, amelyik éppen egy bajnoki szezonra készült volna. Nos, ahogy beszámoltunk róla többször is: a Dombóvár kosárlabdacsapaa nem tudta teljesíteni az A-csoportos indulás feltételeit, így a szövetség illetékes bizottsága megtagadta az indulásukat. A Férfi Tagozat ezután kiírt egy pályázatot a 14 fős mezőny így üresen maradt egyetlen helyére.

A debreceni Factum Sport Kft. így került képbe, és a Tagozat rögtön be is fogadta a pályázatot. Takács Endre, a gazdasági szervezet ügyvezetője pénteken a BB1.hu kosaras portálnak azt nyilatkozta, hogy mindent rendben találtak a pályázat kapcsán.

– Hivatalosan is meg tudom erősíteni, hogy a pályázatot befogadtuk – mondta hétfőn a BB1.hu oldalnak Rózsás Gábor, a Férfi Tagozat vezetője. A Factum Sport Kft. a pénteki határidőre az előírt feltételeket teljesítette. Befizette a nevezési, a belépési és tagdíjat is. Aláírta az óvadéki szerződést is, és vállalta, hogy az ebbe foglalt 20 millió forintot megfizeti. A Versenybizottság dönt a pályázatról, pozitív elbírálás esetén akkor lép életbe, ha az óvadéki szerződésben foglaltak teljesülnek.

Takács Endre egyes fórumokon már elismerte, hogy tárgyalásban állnak a korábbi debreceni csapatokhoz kötődő játékosokkal, és az edző kiválasztása is folyamatban van – a végső döntéstől függően.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik