Sport

A kapitány várta a vb-érmet Hatos Gábortól

Gulyás István, a szabadfogásúak szakágvezetője szerint várható volt, hogy versenyzője érmet szerez Moszkvában.

Hatos Gábor 74 kilogrammos súlycsoportban szerzett bronzérmet, ez volt a magyar küldöttség egyetlen érme a moszkvai világbajnokságon.

“Gabi kirobbanó formában volt egész nap, és az oroszt is nagyon keményen megfogta – mondta az MTI-nek Gulyás István. – Az elődöntő második menetében azért jó volt látni, hogy a másik sarokban az orosz edző egyre fehérebb, érezte, hogy nagy baj lehet. Gyenyisz Cargus nagyon jó birkózó, nem véletlenül nyert most és tavaly is világbajnokságot, ám Gabi ellen iszonyatosan nehéz helyzetbe került, a sorsolásnak köszönhetően nyerte meg a második menetet, melynek végén már elkészült erejével, egy esetleges harmadik menetben Hatos szerintem legyőzte volna.”

A szakember kiemelte, hogy a szombathelyiek kiválóságának a meccsein a nap során háromszor kellett sorsolni, s mindannyiszor az ellenfélnek kedvezett a golyóhúzás, ennek ellenére csak az orosz ellen veszített.

Gulyás István a 120 kg-ban ötödik helyen zárt Ligeti Dánielt is dicsérte:

“Nem is az a két meccs a mérvadó, amelyeken gyengébbekkel meccselt, hanem az orosz és a grúz elleni találkozó, s azokon nagyszerűen szerepelt. A későbbi győztes Biljal Mahovot egyértelműen ő késztette a legnagyobb csatára a mezőnyben, a grúz Berianidze ellen pedig, ha csak két másodperccel tovább tart a második menet, nyer, és ő a harmadik” – mondta el Gulyás.

A szekember szerint a sérült Kiss Gergely és Wöller Gergő felépülésével jó esély van arra, hogy egy újabb “aranyos” generáció alakuljon ki a birkózóknál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik