Sport

Hatos bronzérmes lett Moszkvában

A szabadfogásúak 74 kg-os súlycsoportjában szerepelt Hatos Gábor bronzérmet szerzett a moszkvai birkózó-világbajnokság vasárnapi zárónapján.

A szombathelyi versenyző a harmadik helyért rendezett mérkőzésen a lengyel Krystian Brzozowski ellen lépett szőnyegre, s győzött két menetben, 1-0, 2-2-re.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint az elmúlt hónapokban kirobbanó formában lévő sportoló végig uralta a meccset, az első menetben energikusan ment előre, s előbb kibillentette egyensúlyából riválisát, majd egy pontért kiléptette a szőnyegről.

A folytatásban is egyértelműen ő volt a jobb, mégis 2-1-es hátrányba került. Brzozowski egy vitatható akcióval került előnybe, ám Hatost ez nem törte meg, azonnal reagált, s ledöntötte riválisát, ami egyenlítést ért. Az eredmény már nem változott, s miután ő csinálta az utolsó akciót a mérkőzésen, megnyerte a szakaszt és a meccset is.

A pályafutása eddigi legnagyobb sikerét elérő Hatos Gábor a nap során négy mérkőzést nyert, s csupán az elődöntőben szenvedett vereséget a címvédő orosz Gyenyisz Cargustól, akit – különösen a második menetben – alaposan megizzasztott.

A szabadfogásúak 120 kg-os kategóriájában érdekelt Ligeti Dániel nagy csatában elveszítette a bronzmérkőzést, s így az ötödik helyen végzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik