Sport

Hatodikak lettek a címvédő spanyolok

A törökországi kosárlabda-világbajnokság helyosztóján Argentína 86-81-re legyőzte az ibériai csapatot.

A Carlos Delfino vezette dél-amerikai csapat már az első negyedben fokozatosan lépett meg ellenfelétől, a címvédő elég szétszórtan kezdte a mérkőzést így a nagyszünetre 17 pontos argentin előnnyel mentek a játékosok.

A harmadik etapban aztán összehozott egy 18-0ás rohamot a címvédő, így visszajött a meccsbe, bő két perccel a végső dudaszó előtt pedig Gasol két büntetőjével egyenlíteni is sikerült. Scola dobott egy mezőnykosarat a túloldalon, majd a Memphis Grizzlies fiatal centere ezúttal csak egyszer célzott pontosan a büntetővonalról, így Prigioni triplájával Argentína bebiztosította győzelmét és ötödik helyét.

A spanyol oldalon Rudy Fernandez villogott, a Portland Trail Blazers kosarasa 84.6 százalékkal tüzelt a mezőnyből, a triplavonalon túlról pedig hét kísérletből ötször is betalált, 31 ponttal zárt. A kisebbik Gasol dupla-duplát, 16 egységet és 10 lepattanót tett be a közösbe.

A túloldalon Luis Scola 22, Carlos Delfino 27 ponttal vette ki a részét a sikerből, Pablo Prigioni pedig 17 egysége mellé kiosztott 7 asszisztot is.

Eredmény:
Spanyolország – Argentína 81-86

Ajánlott videó

Olvasói sztorik