Sport

Félrevezették Overdose tulajdonosát?

Overdose tulajdonosa elmondta, hogy korábban nem a legjobban foglalkoztak a lovával - írja a nol.hu.

“Messze nem a legjobb ellátást kapta, nem a legjobb módszerekkel edzették eddig Overdose-t” – idéz a nol.hu Mikóczy Zoltánnak a pozsonyi Új Szónak adott interjújából. A csodaló tulajdonosa úgy érzi, most “el kell mondania az igazságot”.

Ismeretes, hogy Overdose Baden-Badenben elveszítette veretlenségét, csak a hetedik lett a versenyen. Az esemény után nem sokkal több fórumon is elégedetlenségének adott hangot Budinszki Barbara, a ló egykori idomárja, aki az utóbbi időben már nem vett részt a felkészítésben. A szakember azt mondta, nem akart asszisztálni ahhoz a munkához, és azt is elárulta, benne volt a pakliban, hogy véget ér a veretlenségi sorozat.

Most Mikóczy Zoltán, Overdose tulajdonosa reagált Budinszki szavaira. Arra a felvetésre, hogy korábban, a sikerek idején úton-útfélen azt lehetett hallani, hogy Overdose győzelmeiben milyen nagy szerepe van a vele foglalkozó csapatnak, azaz Ribárszki Sándornak és a lóhoz legközelebb álló, minden rezdülését megérző és értő Budinszki Barbarának, Mikóczy azt mondta, hogy ez csak egy tudatosan épített mítosz volt, aminek nincs semmi alapja. Budinszki “csak egy alkalmazott” volt – mondta.

Azt is kifejtette, hogy a “lovászlány” csak 2002 óta lovagol, mégis “kritizálni merészel” nagy tapasztalattal rendelkező szakembereket, az Új Szóban megjelent interjú egy másik bekezdésben pedig azt veti Budinszki szemére, hogy hosszasan kellett könyörögni nekik, hogy maradjon Overdose mellett.

Sőt, Overdose-t is csak azért vitték Németországba a (mint később kiderült, rosszul elvégzett) rehabilitációra, mert két trénere különben magára hagyta volna – állítja a tuljadonos, aki azt már nem fejti ki, hogy mindezek ellenére miért ragaszkodtak a csapathoz.

Hogy Overdose mikor áll rajthoz legközelebb, a hírek szerint még senki sem tudja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik