Sport

Pars megvédte címét a Németh Pál emlékversenyen

A hazai közönség előtt szereplő, tavaly is győztes Pars Krisztián nyerte pénteken a férfi kalapácsvetők viadalát a Németh Pál emlékversenyen, Szombathelyen.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a júliusban Európa-bajnoki bronzérmet szerző nehézatléta mögött az Ázsia-bajnok tádzsik Dilshod Nazarov végzett a második, a nyári Eb-n aranyérmes, világbajnoki harmadik szlovák Libor Charfreitag pedig a harmadik helyen. Az olimpiai és világbajnok lengyel Szymon Ziólkowski ötödikként zárt.

Pars a tavalyi eredményétől (79,65 m) elmaradva, 78,34 méteres dobással nyert magabiztosan a Sugár úti atlétikai centrumban, csaknem egy méterrel verve Nazarovot, és több mint hárommal Charfreitagot.

A versennyel a tavalyi év elején elhunyt Németh Pálra, minden idők egyik legjobb szakedzőjére emlékeztek.

Eredmény – Németh Pál Emlékverseny, Szombathely:

1. Pars Krisztián (magyar) – 78,34 méter
2. Dilshod Nazarov (tádzsik) – 77,45 méter
3. Libor Charfreitag (szlovák) – 75 méter

Ajánlott videó

Családonként átlag 50 millió forint – ennyi vagyona van a magyar háztartásoknak egy friss felmérés szerint. A leggazdagabb családoknál, a felső tíz százalékban 200 millió jut egy háztartásra, elsősorban rájuk fókuszál egy új kezdeményezés, amely az utódlási, öröklési ügyekben igyekszik segíteni a gyászolóknak. Vezetőjével a családi vagyonokról beszélgettünk.