Sport

Öt magyar egység küzdhet tovább az evezős-Eb-n

Szombaton ők küzdhetnek az A-döntőért, azaz a legjobb hat közé kerülésért a portugáliai kontinensviadalon.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint az ezúttal normálsúlyú egypár kategóriában induló, könnyűsúlyban Világkupa-győztes Galambos Péter (a képen) egy negyedik hellyel kezdett, majd reményfutamát megnyerve került a 12 közé, a középdöntőbe.

A világ- és Európa-bajnok Varga Tamás és Rácz Róbert alkotta könnyűsúlyú kétpárevezős hasonló utat járt be: az előfutamos negyedik hely után második versenyében már győzött, így a második napon szintén a fináléba jutásért szállhat vízre.

A Vermes Péter, Bártfai Péter, Krpesics Péter és Markgruber Balázs alkotta könnyűsúlyú kormányos nélküli négyesnek nem sikerült ugyanez, egyik futamában sem tudta megelőzni egyetlen riválisát sem, így be is fejezte szereplését és az utolsó, 13. helyen zárt.

A Szabó Katalin, Gyimes Krisztina, Sáska Beáta, Tóth Evelyn összeállítású négypár negyedik, a Hajdú Zsuzsa, Alliquander Anna könnyűsúlyú kétpár ötödik, a Simon Béla, Juhász Adrián kormányos nélküli kettes pedig hatodik lett előfutamában – ezekben a számokban szombaton rendezik a reményfutamot, amely a kevés nevező miatt már arról dönt, hogy mely egységek szállhatnak vízre az A-, illetve melyek a B-döntőben.

Az Európa-bajnokság vasárnapig tart, a döntőket is akkor rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik