Sport

Magyar arany a triatlon-vb első napján

Az aquatlon világbanokságon egy arany-, három ezüst- és egy bronzérmet nyertek a magyar versenyzők Budapesten.

A vasárnapig tartó, a várost ugyan felforgató, de hatalmas sportdiplomáciai és szakmai sikert eredményező triatlon-világbajnokság első napján máris ünnepelhettünk. Az 1 kilométer úszásból és 2,5 kilométer futásból álló ITU Aquatlon világbajnokságon öt érmet szereztek a mieink.

A korosztályos (Age Group) aquatlonversenyeken több százan indultak, annak ellenére, hogy az időjárás nem kedvezett a versenyzésnek. Akadt a férfiak viadalában két 75 év feletti versenyző is.

A férfiaknál a Duna vízében elképesztő fölényre tett szert a szlovák Richard Varga, aki jó 50 métert vert riválisaira az úszás során, s a 2,5 kilométeres futás során nem hagyta lehajrázni magát. A második helyre a brit Daniel Halksworth futott be, míg Fecskovics Attila mindössze tíz másodperccel szorult a harmadik helyre.

A nők viadalában ugyan az olasz Gaia Peron úszta a legjobb időt, a futás során azonban meg kellett hajolnia a sokkal gyorsabb Vanek Margit előtt, aki 22.23 perces idővel világbajnok lett. Sőt, a második helyre felfutott Szalay Szandra is, aki összességében nemcsak ledolgozta félperces hátrányát olasz riválisával szemben, de nyolcat még rá is vert.

A korosztályos viadalokon sem maradtak dobogós helyezések nélkül a hazai versenyzők: a junior nők mezőnyében Pap Eszter, míg az U23-as férfiaknál Kéki Tamás ért célba másodikként.

Eredmények – Aquatlon világbajnokság, Budapest:

férfiak, elitkategória: Világbajnok: Richard Varga (szlovák) 20:27, 2. Daniel Halksworth (brit) 20:48, 3. Fecskovics Attila 20:58

Nők elitkategória: Világbajnok: Vanek Margit 22:23, 2. Szalay Szandra 23:02, 3. Gaia Peron (olasz) 23:08

Férfiak, U23-as kategória: Világbajnok: Phil Wolfe (brit) 20:51, 2. Kéki Tamás 21:05, 3. Matija Lukina (horvát) 21:14

Férfiak, junior kategória: Világbajnok: Benjamin Shaw (ír) 21:03, 2. Andrea De Ponti (olasz) 21:15, 3. Luca Desideri (olasz) 21:19

Nők, junior kategória: Világbajnok: Elena Maria Petrini (olasz) 23:21, 2. Pap Eszter 23:59, 3. Mira Bednaroviaova (szlovák) 25:19

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik