Sport

Esélyeink és reményeink a pingpong-Eb-n

Sikersportágunkban ismét erőn felül kell teljesíteniük a mieinknek a honosított versenyzőkkel szemben.

Az ostravai CEZ Aréna ad otthont az idei Európa-bajnokságnak. 2007-ben és 2008-ban a női válogatott megnyerte az Európa-bajnokságot, legutóbb viszont csak a 12. helyen végzett. Igaz, a világbajnokságon sikerült elcsípni a bravúros 7. pozíciót.

Nem lesz könnyű dolga a válogatottnak, mert a csoportban a házigazda csehek és a fehéroroszok vannak, őket kell megelőzni a továbblépéshez.

Ami az egyéni küzdelmeket illeti: Tóth Krisztina a 3. , Póta Georgina a 14., Lovas Petra a 15. kiemelt. Rajtuk kívül még Pergel Szandra indul egyéniben. Egy éve Tóth Krisztina egyesben, a Tóth-Póta kettős párosban játszhatott negyeddöntőt.

A férfiak 2009-ben csak egy hajszállal maradtak le a legjobb nyolc közé kerüléstől, végül mégsem maradtak az 1. divízióban. Most az a cél, hogy a 2. divízió legjobb három együttese között végezzenek Kosiba Dánielék, hogy jövőre ismét a legmagasabb osztályban küzdhessenek.

Egyéniben már az is hatalmas bravúrt jelentene, ha a legjobb 16 közé kerülne valamelyikük. Hogy kik pályáznak? Kosiba Dániel, Muskó Péter, Zwickl Dániel és Jakab János.

Az első két nap programja:

Szeptember 11.:
12.00 óra Magyarország – Csehország (nők)
12.30 óra Magyarország – Svájc (férfiak)
17.30 óra Magyarország – Ukrajna (férfiak)
20.00 óra Magyarország – Svédország (nők)

Szeptember 12.:
12.30 óra Magyarország – Hollandia (férfiak)
16.00 óra Magyarország – Fehéroroszország (nők)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik