Sport

Meskó Zoltánról cikkez a The Wall Street Journal

A profi amerikafutball-liga egyetlen magyar származású játékosát a legérdekesebb játékosnak nevezi a tekintélyes lap.

A 24 éves román állampolgárságú rúgójátékos az egyik legkalandosabb előélettel rendelkezők egyike az NFL-ben, melynek idei amatőr játékosbörzéjén, a drafton az ötödik körben választotta ki őt a Magyarországon legnagyobb népszerűségnek örvendő New England Patriots csapata.

Az 1986-ban született focista 11 éves koráig élt Temesváron, amikor édesapja, Meskó Mihály amerikai zöld kártyához jutott. A család ezek után másfél évig New York Queens negyedében lakott, majd mérnök szülei kedvezőbb állásajánlatot kaptak az ohiói Twinsburgben.

Középiskolában választotta az amerikaifutballt, ő lett csapata rúgója. Már ezekben az években kiválóan játszott, így válogathatott az egyetemek ajánlatai közül: a Michigant választotta.

Az utolsó két évében beválasztották a liga egyik legerősebb konferenciájának, a Big Tennek az első számú csapatába is. Ezek után nem volt meglepő, hogy a rúgók között a legelőkelőbb helyen, 150. választottként vitték el a drafton.

A 2000-es években három bajnoki címet szerzett New England Patriots júniusban négy évre szerződtette, s mivel a keretszűkítésnél Meskó maradt az egyetlen puntere Bill Belichik vezetőedzőnek, így vasárnaponként biztosan pályára lép együttesében.

Meskó Zoltán nem csupán származásával tűnik ki az NFL játékosai közül, hiszen viszonylag kevesen beszélnek öt nyelven, márpedig ő az angol mellett, románul, magyarul, németül is elboldogul és spanyolul is megérteti magát. Emellett két diplomát is szerzett a Michigan Egyetemen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik