Sport

Litvánia könnyedén, Argentína nehézkesen ment tovább

Kialakult a legjobb nyolc mezőnye a törökországi kosárlabda-világbajnokságon.

A vébé keddi napja előtt már csak két továbbjutó kiléte volt kérdéses, először Litvánia és Kína csapott össze a nyolcaddöntőben. Az ázsiai csapat kezdett jobban, az első negyedben tíz pont is volt a különbség a két fél között, a félidőre azonban magához ragadta a vezetést az európai gárda, 43-40-nel fordultak a felek.

A harmadik negyedben végképp megtört az újjáformálódó kínai csapat, így Litvánia magabiztosan biztosította helyét a következő körben. Kleiza egymaga 30 pontot és 9 lepattanót tett be a közösbe.

A dél-amerikai összecsapás, az argentin-brazil csata szinte a végletekig kiélezett volt, Scolaék azonban a lefújás előtti pillanatokban magabiztosan értékesítették a büntetőket, így végül Argentína jutott tovább.

Az NBA-ben szereplő Houston Rockets kiválósága hozta a világbajnokságon mutatott pazar formáját és 37 ponttal zárt, a túloldalon Huertas hintett 32-t.

Litvánia és Argentína egymással találkozik a legjobb nyolc között, Szerbia Spanyolországgal, Törökország Szlovéniával, az USA pedig Oroszországgal mérkőzik meg a negyeddöntőben. A mérkőzéseket szerdán és csütörtökön rendezik.

Eredmények:

Litvánia – Kína 78-67
Argentína – Brazília 93-89

Ajánlott videó

Olvasói sztorik