Sport

Kiss Pál Tamás a brit Formula-bajnokságban tarol

A Hell Racing Team kiválósága, Kiss Pál Tamás fontos lépést tett afelé, hogy beautózza magát a Forma–1 előszobájának tartott Brit Formula Renault Bajnokság aranyérmesei közé.

Újra dobogóra állhatott az egyik legnagyobb magyar reménységnek tartott pilóta a skóciai Knockhillben, így két futammal a vége előtt immár 12 ponttal vezeti a versenysorozatot.

“Az első verseny fennakadás nélkül zajlott, a kilencedik helyről sikerült feljönnöm a hatodikra. A másodikon akadt izgalom bőven. A rajt után összeértem Blomqvist kocsijával, majd ő visszaesett a hatodik helyre, én pedig szerencsére végig harcban maradtam az első helyért” – mondta el Kiss Pál Tamás. “Csupán pár körrel a leintés előtt az élen álló Robert Foster Jones hibázott, ekkor jó sebességet tudtam kiautózni az egyik kanyarban, és sikerült egy pillanatig átvennem a vezetést. Azonban az utolsó kanyarban összeértünk, és visszaestem a harmadik helyre. Innen sikerült még egyet előznöm, így a második helyen autózva intett le a kockás zászló” – értékelt a magyar versenyző.

És mi várható a jövőben?

“Úgy vélem, hogy a hátralévő két hétvégén még bármi megtörténhet, tehát inkább nem gondolok erre! Két hét múlva visszatérünk Silverstone-ba, mégpedig a csapat főhadiszállása melletti pályára, így mondhatni hazai ringen lesz lehetőségem versenyezni” – mondta el a magyar autósport egyik nagy reménysége.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik