Sport

32 éve nem zárt ilyen rosszul hazánk az öttusa-vb-n

Az 1978-as férfi világbajnokság óta a kedden zárult csengtui vb-n szerepeltek a legrosszabbul a magyar öttusázók.

A mostani előtt a 2004-es volt az utolsó vb, melyen csupán egy éremmel zárt a küldöttség, ám hat éve Vörös Zsuzsanna révén aranyat hozott a válogatott, míg most a férfi csapat a dobogó legalsó fokára állhatott fel.

“Rosszul sikerült világbajnokság volt ez a számunkra, aminek az okát egyelőre csak keresgéljük. Semmi olyan előjel nem volt a felkészülésben, ami ezt indokolná. Kasza Róbert pár napos betegségén kívül az utolsó hetekben folyamatosan tudtunk edzeni. Jól fel is készültünk, időben ide is érkeztünk. Lehet, hogy az akklimatizáció első néhány rossz éjszakája is belejátszott a történtekbe, de semmiképpen sem lehet oka ennek a szereplésnek” – értékelt Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány az MTI-nek.

A nőknél 1981 óta rendeznek világbajnokságokat, s többször előfordult, hogy a magyarok nem szerepeltek kiemelkedően. A férfiaknál azonban 1978 volt az utolsó év, amikor nem szereztek érmet, azóta pedig általában több medált is gyűjtöttek, vagy ha csak egyet, az mindig fényesebb volt a bronznál. Ráadásul 32 éve csak az egyéni és a csapatverseny szerepelt a programban, míg most Kínában öt számban osztottak érmeket.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik