Sport

Nyolcadik a vegyesváltónk az öttusa-vb-n

A Pataki Viktória, Németh Róbert duó tisztességgel helytállt az új versenyszámban a kínai világbajnokságon.

A csengtui világbajnoki dobogóra a lengyelek (a képen) , az ukránok és a litvánok állhattak fel a tizenkilenc duót felvonultató mezőnyben.

Pataki Viktória vívásban, úszásban és lovaglásban, Németh Róbert pedig úszásban, lovaglásban és a kombinált számban nyújtott jó teljesítményt. A dobogóra azok a párosok állhattak, amelyek tagjainál nem volt “lyukas szám”.

“Nagy reményekkel nem vághattunk neki ennek a napnak, ráadásul három szám után minimális volt a különbség, így sejthettük, hogy komoly szerepe lesz a kombinált résznek, azt pedig tudtuk, hogy Pataki ebben nem túl jó” – mondta az MTI-nek Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány.

“Ezzel együtt ő volt a nap meglepetése, három számban is a hátán vitte a párost, jól vívott és úszott, a lovaglásban parádés teljesítménnyel tartotta életben a reményeket, és végül a kombinált számban is csak a második lövészete nem sikerült. A nap során ez volt az egyetlen, amiben hibázott. A végeredményt alapvetően meghatározta, hogy néhány csapat friss emberekkel indult.”

Eredmény – öttusa-vb, vegyesváltó:

1. Lengyelország (Sylvia Czwojdzinska, Remigiusz Golis) 5660 pont, 2. Ukrajna (Viktoria Teresuk, Pavlo Timoscsenko) 5622, 3. Litvánia (Donata Rimsaite, Justinas Kinderis) 5594 … 8. Magyarország (Pataki Viktória, Németh Róbert) 5252 (vívás: 38 győzelem/34 vereség/832 pont, úszás: 2:00.44 perc/1356 pont, lovaglás: 1160 pont, lövészet-futás: 17:24.12 perc/1904 pont)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik