Sport

Két 5. hely a birkózó-vb első napján

A magyar versenyzők közül az 55 kg-os Módos Péter és a 66 kg-os Lőrincz Tamás egyaránt ötödikként zárt a moszkvai birkozó-világbajnokság hétfői nyitónapján.

Módos a 16 közé jutásért macedón, míg a legjobb nyolcba kerülésért román riválist győzött le, a negyeddöntőben azonban kikapott a dél-koreai Csoj Gju Dzsintől, aki viszont egészen a döntőig menetelt, így vigaszágra juttatta a magyar birkózót. Módos itt előbb az azeri Elcsin Alijevet verte két menetben 1-0, 5-0-ra, ám a bronzmérkőzésen – szintén két menetben, 1-0, 1-0-ás – vereséget szenvedett az olimpiai bajnok orosz Nazir Mankijevtől.

Lőrincz kínai, iráni és dél-koreai ellenfeleket gyűrt le, ám az elődöntőben két menetben legyőzte őt a kétszeres Európa-bajnok orosz Ambako Vacsadze. A magyar a vigaszágon az azeri Vitalij Rahimovval küzdött meg a bronzéremért, de 1-0, 1-0-ra kikapott, és tavalyi eredményét megismételve ismét ötödik lett a vb-n.

A nap harmadik magyarja, a 96 kg-os Németh Iván a 16 közé jutásért vívott mérkőzésen szenvedett vereséget a svéd Jimmy Lidbergtől, s a vigaszágon sem folytathatta, mert skandináv riválisa az elődöntőben kikapott.

A világbajnokság keddi versenynapján a magyarok közül a kötöttfogásúak 84 kg-os súlycsoportjában Dajka Zsolt, a 120 kg-osok között pedig Deák Bárdos Mihály lesz érdekelt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik