Sport

Böczögő és Hidvégi tarolt a szerenkénti döntőkben

Mindkét nem küzdelmei során akadt egy-egy olyan versenyző, aki egyenletesen jó és eredményes teljesítményre volt képes.

Böczögő Dorina és Hidvégi Vid voltak ők. A Magyar Torna Szövetség megalakulása 125. évfordulójának szellemében tartották meg az országos bajnokságot.

A férfiaknál az összetett bajnok Hidvégi Vid korláton első, lovon, talajon és gyűrűn második lett, ezzel a szerenkénti ob legeredményesebb férfi versenyzőjének bizonyult. A nyújtóra elfáradt, ugráson nem is indult.

Jól szerepelt Mihók Ádám, aki a talaj arany mellé még két ezüstöt és egy bronzot is szerzett. A lólengést a négyszeres Európa-bajnok Berki Krisztián nyerte.

A nőknél az olimpikon Böczögő Dorina valamennyi szeren diadalmaskodott, igaz talajon Csillag Tündével holtversenyben. Az összetett bajnok ezúttal felemáskorláton remekelt, gerendán már elmúlt az összetettben tapasztalt bizonytalansága, ugrását most könnyítette.

A főszereplők nyilatkozatai a mob.hu oldalon olvashatóak:

Hidvégi Vid: “Úgy érzem, ez a mai szerenkénti OB megkoronázása volt a tegnapi napnak. Egy kicsit nehezebben mozogtam, mint tegnap, a melegítés sem ment olyan jól. Legjobban most is a lóval vagyok megelégedve, a végére, a nyújtóra egy kicsit elfáradtam.”

Kovács István, férfi vezetőedző: “Láttam jó gyakorlatokat, Hidvégi Vid például jól szerepelt, a lólengés gyakorlatával kifejezetten elégedett vagyok, az állóképessége is megfelelő. A többiek vegyes képet mutattak, volt, aki meglepően jól szerepelt az elmúlt időszakhoz képest, így biztatóan tornázott Mihók Ádám. Berki Krisztián nagyon lendületesen kezdett lovon, aztán a végén rontott, de a vb-ig még van időnk korrigálni.”

Böczögő Dorina: “Nagyon örülök, hiszen utoljára 2006-ban tudtam nyerni összetettben és utána valamennyi szeren. A felemáskorláttal kifejezetten elégedett vagyok, sokan mondták is, hogy már régen nem láttak ilyen gyakorlatot tőlem. Egy elemet könnyítettem az ugrásban, így örülök, hogy itt is nyertem.”

Draskóczy Imre, női vezetőedző: “Böczögő Dorinával nagyon elégedett vagyok, Csillag Tünde is nagyon jó képet mutatott. Sajnálom, hogy Gombás Laura nem tudott indulni, mivel tegnap lábsérülést szenvedett., nagyon számítok rá a vb-csapatban.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik