Sport

Michelisz remekelt az időmérőn

A magyar versenyző ötödik lett a túraautó-vb időmérőjén, de büntetése miatt a 15. helyről indul vasárnap.

Michelisz Norbert ezúttal is hozta a formáját a Túraautó Világbajnokság (WTCC) németországi fordulójában: legjobb SEAT-osként és legjobb újoncként az ötödik helyet szerezte meg Oscherslebenben.

Az időmérő első szakaszának elején a Zengő-Dension Team versenyzője hibázott, de így is a továbbjutást jelentő tizedik helyet szerezte meg. A kvalifikáció félidejéhez érve a magyar tehetség visszacsúszott a 12. helyre, míg az élen továbbra is Huff állt, aki mögé azonban felzárkozott a BMW Farfus és Priaulx képviseletében.

Öt perccel az időmérő első szakaszának vége egy baleset miatt félbeszakadt az edzés, majd az újraindítást követően a magyar tehetség fantasztikus kört autózva az ötödik helyet szerezte meg, így legjobb újoncként ezúttal is továbbjutott a kvalifikáció második szakaszába.

A Q2 kezdetére már nem csak egymással, hanem az esővel is küzdeniük kellett a pilótáknak.
Michelisz Norbert ugyan eddigi legelőkelőbb helyezését érte el, a 10 rajthelyes büntetése miatt vasárnap csak a 15. helyről indulhat. A 26 éves versenyző ennek ellenére látványos versenyt ígért, hiszen ha további világbajnoki pontokat szeretne szerezni, kockáztatnia kell.

A vasárnapi első verseny első tíz rajthelye az alábbiak szerint alakul:

1. Farfus (BMW) 1:38:070
2. Huff (Chevrolet Cruze) 1:38:176
3. Priaulx (BMW 320si) 1:38:186
4. Menu (Chevrolet Cruze) 1:38:445
5. Tarquini (SEAT Leon TDI) 1:38:796
6. Coronel (SEAT Leon TDI) 1:38:810

A vasárnapi futamot 12 óra 45 perctől közvetíti az Eurosport!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik