Sport

Egy félidő elég volt az USA-nak a kiütéses sikerhez

A megfiatalított amerikai válogatott Tunézia legyőzésével veretlenül nyerte meg a B csoportot.

Az első félidőben rengeteg hiba jellemezte a tengerentúli együttes játékát, meglepően sokáig haladtak fej-fej mellett a csapatok. Kevin Durant 2 plusz 1-es akciójával, majd nem sokkal később eső mezőnykosarával aztán magához vette a kezdeményezést Mike Krzyzewski legénysége, bár a félidő előtt az afrikai csapat feljött két pontra, amerikai előnnyel vonultak nagyszünetre a csapatok.

A második félidőben aztán nem volt kérdéses ki nyeri a meccset, egy negyed alatt meglépett a Team USA, a vége örömjáték és 92-57-es győzelem lett. A második félidőben az amerikai válogatott 53-24-re mosta le ellenfelét.

A mezőny legeredményesebb játékosa a Los Angeles Clippers tehetsége, Eric Gordon volt, ő 70 százalékkal tüzelt a mezőnyből, a triplavonalon túlról pedig háromból háromszor talált be, összesen 21-ig jutott. Tunézia ugyan lepattanók terén jobban muzsikált ellenfelénél, 27.8 százalékos mezőnymutatójára azonban nem lehet büszke az afrikai csapat.

Az USA ezzel veretlenül nyerte meg a B csoportot, hasonló bravúrt már csak a hazai török, illetve a szerbekkel meccseló argentin válogatott hajthat végre.

Apró érdekesség még a meccsel kapcsolatban, hogy a rendőrség letartóztatott pár diákot, akik a lelátón egy politikai töltetű felirattal demonstráltak.

Nyert a spanyol csapat is, a Barcelona irányítója, Ricky Rubio 8 asszisztot osztott ki, Fernandez és Vazquez pedig 19-19 pontot szerzett. Az európai brigád végül 89-67-re verte Kanadát és a D csoport élére ugrott, de a késő délutáni meccsek után ez az állás még változhat.

A törökországi világbajnokságon ma játsszák az utolsó csoportmeccseket, így estére kialakul a kieséses szakasz mezőnye.

Eredmények:
Puerto Rico – Elefántcsontpart 79-88
Spanyolország – Kanada 89-67
Angola – Ausztrália 55-76
USA – Tunézia 92-57

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik