Sport

Michelisz Németországban bizonyíthat a hétvégén

Egy hónap szünet után a hétvégén újra megküzdenek a túraautózás legjobbjai, folytatódik a világbajnokság - Michelisz Norberttel.

A 2010-es évad 15. és 16. versenyét a túraautózás tradicionális pályáján rendezik meg: a németországi Oschersleben a WTCC 2005-ös megalakulása óta ad otthont a sorozatnak. A 3,69 kilométer hosszú versenypályán kétszer 14 kör áll majd a pilóták rendelkezésére, hogy a lehető legtöbb pontot szerezzék meg.

A balszerencsés brnói versenyhétvégén Michelisz Norbertet vitatható módon tíz rajthelyes büntetésre ítélték a németországi futamra. Pont azon a pályán, ahol nagyon nehéz előzni, ráadásul ezen a ringen 2005 óta csak egy alkalommal fordult elő, hogy nem a BMW nyert.

„A büntetés alaposan megnehezíti a dolgom, de igyekszem jó eredményt elérni az időmérőn, az első versenyen pedig egy optimális rajttal és első körrel akár a 8-9. helyre is beverekedhetem magam. Ha pontokat akarok szerezni, kockáztatnom kell, hiszen ezzel sokkal többet nyerhetek, mint amennyit bukhatok” – mondta el Michelisz Norbi a zengodensionteam.com-nak.

A Zengő-Dension Team 26 éves versenyzője jelenleg a második helyen áll az újoncok számára rendezett Rookie Challengen, az összesített ponttáblán pedig 42 pontjával a 11. helyet foglalja el.

A futamot vasárnap 12 óra 45 perctől közvetíti az Eurosport!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik