Sport

Döntetlent játszott a Kemény-csapat a görögök ellen

Nagyon rosszul kezdett a magyar válogatott, és csak egy ponttal lett gazdagabb.

A szerbek elleni parádés győzelem után a görög válogatott volt Kemény Dénes csapatának soros ellenfele a zágrábi Európa-bajnokságon. Senki sem gondolta, hogy sétagalopp lesz az ellen a válogatott ellen játszani, amely többször is legyőzte a mieinket az elmúlt időszakban, például a portugaletei felkészülési tornán.

Ennél rosszabbul azonban nem is kezdődhetett volna a meccs. Az első negyedben nem sikerült gólt szereznünk, igaz, három kapufát lőttünk. A görögök eközben háromszor is betaláltak Szécsi kapujába. Igen, az első meccsen parádézó Nagy Viktor helyett ezúttal az Eger hálóőre kezdett.

A második negyed elején Varga Dániel megtörte a jeget, gólt szerzett 11 perc után. Nem is esett újabb találat ebben a negyedben.

A nagyszünet után Hosnyánszky, Afrudakisz, majd Biros és Madaras lőtt gólt, így 4-4-nél utolértük Delakasékat, de ők rögtön visszavették a vezetést, és meg is tartották az utolsó 8 perc előtti szusszanásig.

Biros nyitotta a gólok sorát, emberelőnyös találatával ismét egyenlítettünk (5-5). Varga Dániel volt a következő, hatalmas lövése a képzeletbeli gólvonalon állt meg, nagy valószínűséggel bent is volt, olyannyira, hogy megadták a játékvezetők, először vezettünk. Két perccel a vége előtt a görögök hasonló lövéssel jöttek, az nem volt bent. Fél perc volt hátra, amikor az ellenfél emberelőnyhöz jutott, 9 másodperccel a vége előtt Hundunis bevágta (6-6).

Még időt kért Kemény Dénes, de az idő gyorsan letelt. Két győzelem után döntetlennel folytatta szereplését a magyar válogatott az Eb-n. 0-3 után ez is bravúros eredmény.

Eredmény, vízilabda Európa-bajnokság, Zágráb, 3. csoportmérkőzés:

Magyarország – Görögország 6-6 (0-3, 1-0, 3-2, 2-1)

További eredmények a csoportból:

Németország – Macedónia 8-7
Szerbia – Oroszország 16-10

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik