Sport

Eredményes volt a kosaras nyár

Mészáros Lajos, a magyar férfi kosárlabda-válogatott szakmai igazgatója értékelte a csapat teljesítményét.

A BB1.hu faggatta arról a szakembert, hogy milyen véleménnyel van a megfiatalított magyar csapat nyáron nyújtott produkciójával. Mint ismert, a mieink az Európa-bajnoki selejtezősorozatban nyolc mérkőzésen három győzelmet aratott, de több szoros vereséget szenvedett, melyeken egy kisebb szerencsével akár a siker is meglehetett volna.

„Több mint két hónap közös munka van mögöttünk. Én a sorozat elején türelmet és bizalmat kértem ennek a fiatal válogatottnak és azt hiszem, a gárda rá is szolgált mindkettőre. Egy-egy győzelmet még nevesebb ellenfelek ellen is be tudtunk gyűjteni, és volt olyan játékosunk, aki a nemzetközi porondon több játéklehetőséget kapott, mint otthon a klubjában. Mindenkit egyénenként is ki fogunk értékelni, el fogok látogatni az együttesekhez, és megpróbálok az edzőkkel is beszélni, hogy kinek mi a hiányossága, mi az a terület, amire egy kicsit jobban kell koncentrálni” – kezdte értékelését Mészáros Lajos.

A szakmai igazgató ezt követően azt ecsetelte a BB1.hu-nak, hogy a magyar válogatott vezetői üdvözlik azt a kezdeményezést, mely szerint ne csak nyáron, hanem év közben is legyenek nemzetközi mérkőzések.

„Egy határozott pozitív mérleget vonhatunk. Vagyis eredményes volt az idei nyár. A tavalyihoz képest kilenc új játékos csatlakozott a kerethez. 22 év volt a válogatott átlagéletkora, és még így is meghálálták a bizalmat. Nagyon sokat dolgoztunk és nagyon sokat fejlődtek a játékosok” – összegezte a csapat nyári produkcióját Mészáros Lajos.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik