Sport

Nyolc arannyal zártunk a sárkányhajó-vébén

Hat aranyérmet szerzett a magyar felnőtt válogatott a szegedi MKB sárkányhajó-világbajnokság vasárnapi zárónapján.

A kajak-kenu szövetség tájékoztatása szerint a délelőtti 200 méteres futamok során a húszüléses hajók küzdelmében két arany- és egy ezüstérem, a tízülésesek között pedig egy győzelem és két második hely lett a házigazdák mérlege. A húszülésesek között Kozmann Györgyék visszavágtak az oroszoknak a szombati, 500 méteren elszenvedett vereségért, a vegyes csapat pedig ismét óriási csatában diadalmaskodott, az 500 méteren győztes női együttesnek azonban ezúttal meg kellett elégedniük az ezüsttel.

A délutáni folytatásban a 2000 méteres számokat rendezték meg, amelynek érdekességét a hendikepes indítások és a látványos fordulók adták. A férfi és női verseny részvevői együtt szerepeltek a két körös pályán, így igazi vízifelvonulást láthatott a több ezer szurkoló. A magyar egységek óriási csatában a férfi, a női és a vegyes számot is megnyerték.

“Hihetetlen, hogy milyen hangulatot élhettünk át az elmúlt három nap során” -– mondta Reményi Péter, a magyar csapat vezetője. – –Nagyon elégedett vagyok csapataink teljesítményével, és büszke vagyok a nyolc aranyéremre. Versenyzőimnek és úgy érzem, a magyar sárkánysportnak is rengeteget adott ez a világbajnokság.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik