Sport

Tornagyőztes a női kéziválogatott

A magyar női kézilabda-válogatott megnyerte a Telenor Kupát.

A magyar női kézilabda-válogatott százszázalékos teljesítménnyel megnyerte a Telenor Kupát, miután a szombati zárómérkőzésen 32-31-re legyőzte a horvát csapatot Nyíregyházán. Mivel a két csapat mindkét korábbi meccsét megnyerte, a szombati összecsapás volt a kupa döntője. (Egy esetleges döntetlen a hazaiaknak kedvezett volna jobb gólkülönbségük miatt.)

Rosszul kezdett a magyar együttes, a gyenge védekezés miatt 4-1-re megugrottak a horvátok. Aztán egy rövid jó periódus után sorozatban hatszor voltak eredményesek a vendégek. Közben Mátéfi Eszter szövetségi kapitány időt kért, Bulath pedig büntetőjét töltötte (16. perc: 4-10).

Jöttek a cserék igaz – Vértent sérülés miatt kényszerből kellett helyettesíteni – és ettől beindult a gépezet. Fokozatosan csökkent a különbség, a szünet előtt pedig majdnem egyenlített a magyar alakulat. A fordulást követően rövid időre döntetlen volt az állás, illetve át is vette a vezetést a hazai csapat, ám amikor megint pontatlanság csúszott a játékba, a 44. percben, 21-24-nél Mátéfi ismét időt kért.

Ennek nyomán egy csapásra jobb lett a játék, ám a vendégek keményen tartották magukat. Izgalmasan alakult a végjáték, több ziccer kimaradt, majd Szucsánszkit kiállították. Négy perccel a vége előtt 31-29-re vezettek a horvátok, ám Temes szépített, Bulath pedig egyenlített.

Az utolsó előtti támadásból Temes lőtt gólt, a horvátok pedig a felső lécet találták el, így sikerült megnyerni a Telenor Kupát.

Végeredmény:

Magyarország – Horvátország 32:31 (14:15)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik