Sport

Görög sikerrel rajtolt a törökországi vébé

A férfi kosárlabda-világbajnokságon nyert Litvánia és Szlovénia is, Ausztrália pedig izgalmas végjátékban lépte le Jordániát.

Az eltiltásokkal sújtott görög válogatott az újjáformálódó Kína együttesével csapott össze a törökországi világbajnokság első meccseinek egyikén, az európaiak pedig kezdő ötösük, egészen pontosan Bourouszisz, Ziszisz és Szpanoulisz remeklésének köszönhetően húzták be a meccset. A hellének a harmadik negyedben majdnem elszórakozták addig szerzett előnyüket, a záró etapban azonban javítani tudtak.

A litvánok az első negyedben még nagyot küzdöttek a rendkívül szívós új-zélandiakkal, de második felvonásbeli remeklésüknek köszönhetően 16 pontos előnnyel várták a második félidőt. Mivel nem történt meglepetés, így 92-79 lett vége.

Ausztrália pocsék triplamutatója ellen legyőzte egy izgalmas véghajrában Jordánia együttesét, Maric 14 dobásából 10 is betalált, 23 pontjával pedig elévülhetetlen érdemei voltak a sikerben.

Tunézia szaladt bele az első nagy pofonba, az afrikai legénység első meccsét a szlovének rontották el, akik 80-56-ra nyertek.

Eredmények:
Görögország – Kína 89-81
Új-Zéland – Litvánia 79-92
Ausztrália – Jordánia 76-75
Tunézia – Szlovénia 56-80

Ajánlott videó

Olvasói sztorik