Sport

Csalódottság Dombóváron: vége a kosárlabdának

A kosárlabda-szövetség nem fogadta el a szebb napokat megélt Dombóvár nevezését az első osztályú bajnokságra.

Ahogyan arról beszámoltunk (ITT), a Dombóvár nem lesz ott az ősszel kezdődő férfi kosárlabda NB 1 A-csoportos bajnokságában. Nem tudták teljesíteni a nevezéshez szükséges feltételeket.

A Dombóvár az elmúlt években meghatározó tagja volt az első ligának, két éve sokáig vezették a bajnokságot az alapszakaszban, majd a negyedik helyen végeztek. Több, később az anyagilag erősebb csapatoknál szereplő légiós náluk kezdte magyarországi karrierjét.

A klub életében akkor történt törés, amikor a tavalyi szezonban életét vesztette Bálind József, a csapat mindenese, aki gyakorlatilag a dombóvári kosárlabda atyja volt, nemcsak vezetőként, hanem olykor beugróként vezetőedzőként is dolgozott a somogyi városban.

– Én úgy gondolom, hogy a jelenlegi körülmények között mi mindent megtettünk azért, hogy jövőre is A-csoportos kosárlabdacsapata lehessen Dombóvárnak – mondta Földi Sándor, a csapat vezetőedzője a BB1.hu kosaras portálnak. Most a korábbi, illetve mostani szponzoroknak, tulajdonosoknak és a polgármesternek kellene a kialakult szituációval kapcsolatban állást foglalnia.

Borzalmas dolog, hogy elvették ennyi ember szórakozási és sportolási lehetőségét. A tulajdonosok is csak ígérgetni tudtak a játékosoknak és nekem is. Őszintén szólva, nem tudom még, hogy mihez kezdek. Megpróbálok valamilyen lehetőséget találni. Lehet, hogy bajnokság közben is szerepet vállalnék valahol, de az biztos, hogy nagyon nem szeretem a hiéna szerepkört – így Földi, akinek egyébként remek eredményei vannak edzőként, a többi közt dolgozott Pakson, Szegeden, Kaposváron (itt bajnok lett a csapattal) és Cegléden is, férfi és női csapatoknál egyaránt.

A csapat a honlapján közleményben fogalmazza meg a döntés következményeit. A csapat egy edző és egy játékos irányában nem tudta kiegyenlíteni tartozását. A gárda várhatóan az NB II-ben folytatja, de még semmit nem tudni biztosan. Jól jelzi ezt az a tény, hogy a Dombóvár weboldala is megszűnik az elkövetkezendő napokban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik