Sport

Vajda Attila is indul a sárkányhajó-vb-n

Többen is műfajt váltanak kajakosaink és kenusaink közül a hétvégi, szegedi sárkányhajó-világbajnokság kedvéért.

Vasárnap véget ért a gyorsasági, síkvízi kajak-kenu vb Poznanban, de rögtön következik egy újabb világesemény, a szegedi sárkányhajó-világbajnokság.

A kajakkenusport.hu oldal szerint a kenu egyes 1000 méter újdonsült világbajnoki ezüstérmese, Vajda Attila, és a 200 méteres specialista Kovács Gergely is készül a Maty-éri viadalra a magyar válogatott tagjaként.

„Egyelőre még csak napi egyet edzek a csapattal – mondta Vajda Attila. – Nem tagadom, elfáradtam a világbajnokságon. A felkészülési időszak és persze a döntő izgalma is sokat kivett belőlem” – mondta a szegedi sportoló.

„Két tizeddel kaptam ki Menkovtól – emlékezik a poznani történtekre. – Nüansznyi különbség. Ugyanakkor megnyugtató, hiszen minden, ami velem történt az idén, nem ebbe az irányba mutatott. Szerencsére sikerült olyan döntőt mennem, ami visszaadta az önbizalmamat, megnyugtatta a lelkemet, és remélem, jövőre a szegedi világbajnokságon képes leszek majd visszavágni Menkovnak. Addig pedig az előttem álló sárkányhajó világbajnokságon begyűjtöm azt az aranyat, amit Poznanban nem tudtam megszerezni. Majdnem minden versenyszámban indulok, így csak összejön az a nagyon remélt, szép győzelem” – reménykedik Vajda Attila.

Az augusztus 27. és 29. között rendezendő világbajnokságon mintegy 3000 versenyző áll majd rajthoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik