Sport

Tragikus végjáték után vereség a törököktől

Példátlan, pont nélküli negyedik negyed után, hosszabbításban kikapott a magyar női kosárválogatott Törökországtól.

Utolsó Európa-bajnoki selejtezőjét játszotta Miskolcon a magyar női kosárlabda-válogatott. Az ellenfél az a Törökország volt, amely az “odavágón” 62:54-re győzte le a mieinket.

A magyar csapat kiválóan kezdte a találkozót, ahogyan majdnem mindegyiket ebben a sorozatban. A legtöbb találkozón aztán elfáradt és begörcsölt a Székely-had, most reménykedtünk, hogy ez nem fordul elő.

Az első félidőben hat triplát sikerült elsüllyesztenünk a törökök kosarában, Vida Anna (a képen) egymaga hármat vállalt magára. Az első negyedben 27, a másodikban 24 pontot dobtunk.

A harmadik negyed elején nem nagyon estek kosarak, de legalább az idő telt, így nem tudott a török csapat igazán közelebb kerülni. 69:54-et mutatott az eredményjelző a negyedik negyed kezdetekor, itt azonban jött a totális kapkodás, ahogyan az mindig ebben a sorozatban.

A törökök a negyed nyolcadik percében faultoltak először, igaz, eddig a percig még egyetlen pontot sem szerzett a magyar válogatott. Akkor sem.

A tizedik percben, 44 másodperccel a vége előtt 69:69-re módosult az állás, azaz 9 perc 15 másodperc alatt kaptunk 15 pontot, és egyet sem dobtunk. 15 másodperccel a vége előtt Horti 100 százalékos ziccerben is hibázott, miközben két szabálytalanságot befújtak, majd 6 másodperccel a vége előtt még egyet. 3 másodperccel a vége előtt Kocsis eladta a labdát. A törökök nem tudták befejezni a támadást, következhetett a hosszabbítás. Így a negyedik negyedet 15-0-ra vesztettük el, alighanem történelmi statisztika.

A hosszabbításban 4 ponttal nyitott Törökország, majd 13 perc után gólt dobtunk, Horti révén büntetőből (70:73). Jött újabb kettő Horti-büntető, egy török tripla (72:76). Fűrész hármas, egy perc a végéig. Újabb két török pont, négy másodperccel a vége előtt mi támadhattunk.

Fűrész elvállalta, nem ment be, kikaptunk.

Eredmény:

Magyarország – Törökország 75:78

Ajánlott videó

Olvasói sztorik