nfl
Sport

Több meccs az NFL-ben?

A profi amerikaifutball-liga (NFL) döntéshozói 16-ról 18-ra növelnék az alapszakasz mérkőzéseinek számát.

A tulajdonosok és a liga vezetői a mérkőzésszám növelése mellett állnak, ugyanakkor cseppet sem biztos, hogy a játékosok is pártolják majd a 18 meccses alapszakasz bevezetését.

Roger Goodell, a profiliga vezetője szerint a játékosok érdekvédelmi képviseletével kötött megállapodás értelmében az eddigi 16 helyett 18-ra növelhetnék az alapszakasz mérkőzéseinek számát – megtartva a négymeccses előszezont -, de a kollektív szerződés a mostani szezon végén lejár, így a változtatás az új kontraktusról folyó tárgyalások fő témája lesz majd.

Az NFL-ben érdekelt csapatok tulajdonosai az alapszakasz meghosszabbítása mellett állnak, de ennek bevezetése esetén közülük sokan négyről kétfordulósra csökkentenék az előszezont.

Az ügyben eddig megszólalt játékosok ugyanakkor mindent hagynának a régiben. A fő ellenérv a mérkőzésszám növelése ellen az, hogy a jelenlegi rendszerben minden egyes meccsnek óriási jelentősége van a rájátszásba jutás szempontjából, és a játékosok attól tartanak, hogy a hosszabb, 18 mérkőzéses alapszakaszban az egyes találkozók jelentősége csökkenhet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik