Sport

A veszprémi lányok megverték a Podgoricát

Valami nagy dolog készül Veszprémben: úgy tűnik, valóban komolyan gondolják a női szakosztály felvirágoztatását. Jól haladnak.

Nagy meglepetésre kétgólos diadalt aratott a Veszprém Barabás KC a KEK-győztes Buducsnoszt Podgorica felett a szerdai felkészülési találkozón. Ez azért is nagy siker, mert a montenegróiak megverték korábban a Debrecent és a Ferencvárost is.

– Már a bemelegítésnél látszott, hogy tisztában voltak a lányok a mérkőzés súlyával, hiszen volt mit helyrehoznunk. A szlovákiai tornán alulteljesített a csapat, szerették volna a lányok helyrehozni a hibát – nyilatkozta Gyurka János, a VBKC vezetedzője a csapat honlapjának. – A védekezésünk jól működött, de jól zárt vissza a Podgorica, látszott, hogy felkészült csapat ellen játszottunk.

Még hullámzó a játékunk, minden mérkőzésünk más, de egy ilyen győzelem önbizalmat ad a csapatnak. Formálódnia kell a csapatnak, de látszódtak a tudatos megoldások. Voltak kiemelkedő teljesítményeink, de eloszlottak a gólok, ami azt jelenti, hogy egységes csapatunk volt, a lányok megtalálták a megfelelő megoldásokat. Bízom benne, hogy a bajnokságban is vállvetve fogunk tudni egymásért küzdeni – mondta a Fotex egykori klasszisjátékosa.

Veszprém Barabás KC – Buducsnoszt Podgorica 30:28 (14:15)

Veszprém: Király, Hoffmann, Emberovics, Gerstmár 1, Koszorús, Ábrahám 5, Mehlmann 4 (a képen), Sterbik 5, Koroknai 4, Veszeli 4, Farkas 5, Földes V. 1, Földes K., Jenőfi 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik