Sport

Miért szállt ki a Team USA irányítója?

A tengerentúlon - érthetően - az foglalkoztatja a közvéleményt, hogy Rajon Rondo miért nem játszik Törökországban.

Ahogy az tegnapi írásunkból kiderül, a hivatalos verzió szerint „családi és egyéb okokra” hivatkozva mondta le a Boston Celtics játékosa a világbajnoki szereplést. Mike Krzyzewski vezetőedző és Jerry Colangelo kedden nevezte meg azt a 12 kosarast, akik ott lesznek Törökországban.

Maga Rondo döntése után úgy reagált az ESPN megkeresésére, hogy az, hogy a spanyolok elleni múlt hét végi felkészülési találkozón nem játszott önmagáért beszél, ugyanis újoncidénye óta nem fordult vele elő, hogy edzői döntés miatt mulasszon egy meccset.

Az amerikai sportokban jártas Bleacher Report hosszan taglalja, miszerint Rajon Rondo nem győzte meg „Coach K”-t, mivel rossz a büntetőzése és tempódobásain is javítania kellene, így Derrick Rose és Russel Westbrook is elé került a sorban. A cikk írója azt is hozzá teszi, hogy így minden bizonnyal az állhat a háttérben, hogy az irányító nem akart úgy szerepelni az újságok címlapján, mint aki a keretszűkítés áldozatává vált.

Nem szabad elhallgatni a másik oldal véleményét sem, a tengerentúlon több olyan pletyka is napvilágot látott, miszerint Krzyzewsky és a csapatelnöki posztot betöltő Colangelo mondatták ezt a játékossal, hogy amennyiben a világbajnokságon befürdik a Team USA, úgy ne az ő fejüket vegyék le Rondo kihagyása miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik