Sport

Megrohanták a Kemény-fiúkat a doppingellenőrök

Szinte a teljes vízilabda-válogatottnak vizeletet és vért kellett adnia a tegnap esti edzést követően.

A vízilabda-válogatott honlapján (vlv.hu) nyomon követhetjük a mieink felkészülését a zágrábi Európa-bajnokság előtt. A keddi nap beszámolójából kiderül, hogy délelőtt és délután is kétkapus edzéssel készültek Madarasék, ebben pedig a spanyol válogatott volt partner.

Az esti edzés hét óráig tartott, de ahogy kikászálódtak a fiúk a medencéből, már le is csaptak rájuk a Magyar Antidopping Csoport (MACS) tagjai. Hat munkatárs kilenc játékost rendelt vizsgálatra. Kis Gábor, Szécsi Zoltán, Vámos Márton és Bundschuh Erik volt a kivétel, ráadásul a többieknek nemcsak vizeletet, hanem vért is kellett adniuk.

A MACS emberei arra a kérdésre, hogy ki a megrendelő – a vlv.hu oldal beszámolója szerint -, csak ennyit válaszoltak: “A magyar állam.”

Legutóbb július 29-én jártak doppingellenőrök az edzésen, akkor a FINA megbízásából Bécsből érkeztek, és Madaras Norbertet, Varga Dánielt, valamint Marnitz Gergőt vonták vizsgálat alá.

Ajánlott videó

Fél évszázada egy addig nem sokra tartott, huszonnyolc éves bokszoló, Ken Norton úgy elverte Muhammad Alit, hogy a vesztes favoritnak eltört az állkapcsa. A győztes nehézsúlyú mindössze 50 ezer dollárt kasszírozott váratlan diadala után. Aztán még kétszer megmérkőzött Alival, harmadszorra már az 1973. március 31-én kapott pénz harmincszorosáért.