Sport

Elégedettek lehetünk a kajak-kenu vb után

A szövetségi kapitány szerint, ha a férfi szakág is hozta volna formáját, hátra is dőlhetnénk a londoni olimpia előtt.

A magyar válogatott hat arany-, öt ezüst- és egy bronzéremmel zárta a poznani világbajnokságot, ez valamivel eredményesebb szereplés, mint a tavalyi 6 arany-, 4 ezüst-, 2 bronzéremmel járó mérleg.

„Összességében elégedett vagyok. 10 érmet vártam, azon belül 5 aranyat, ehhez képest nyertünk 12 érmet és 6 aranyat. Az olimpiai számokban szereztünk összesen 7 érmet, 3 aranyat, 3 ezüstöt és 1 bronzot, szerintem egy ilyen eredménnyel 2 év múlva elégedett lenne az ország – értékelt Storcz Botond szövetségi kapitány.

Ha a férfi kajak szakág hozta volna magát, úgy, mint a női kajak és a kenu, akkor hátra is dőlhetnénk. Nekik azonban ezen a versenyen minden kifelé pattant a kapufáról, vagyis minden rossz megtörtént velük, ami megtörténhetett. Egyedül a Kammerer-Vereckei páros ezüstjének örülök, a többiek egyértelműen alulteljesítettek.

A női kajak szakágat egyértelműen dicséret illeti, náluk továbbra is minden rendben van. Janics Natasa lett a világbajnokság legeredményesebb versenyzője, róla ez mindent elmond, de a többiekre sem lehet egyetlen rossz szavam sem.

Vajda Attila nagyon nagyot küzdött ebben a szezonban, majdnem aranyérmes lett C-1 1000 méteren és a Tóth-Mike páros bronzérme is több mint biztató. Nagyon tetszett Kovács Gergely teljesítménye is C-1 200 méteren, vagyis az új olimpiai távon, neki tovább kell járnia ezt az utat Londonig, komoly lehetőséget látok benne – olvasható a kapitány véleménye a kajakkenusport.hu oldalon.

Az aranyérmesek: Janics Natasa (kajak egyes, 200 méter), Janics Natasa, Kovács Katalin (kajak kettes, 200 méter), Kovács Katalin, Janics Natasa, Csipes Tamara, Benedek Dalma (kajak négyes, 500 méter), Kozák Danuta, Szabó Gabriella (kajak kettes, 500 méter), Szabó Gabrialla, Csipes Tamara (kajak kettes, 1000 méter), Folláth Vivien (kajak egyes, 5000 méter)

Ezüstösök: Janics Natasa (kajak egyes, 500 méter), Vajda Attila (kajak egyes, 1000 méter), Kovács Katalin (kajak egyes, 1000 méter), Kammerer Zoltán, Vereckei Ákos (kajak kettes, 1000 méter), a 4×200 méteres váltó (Janics Natasa, Hegyi Zomilla, Vad Ninetta, Paksy Tímea)

Bronzérmes: Tóth Márton, Mike Róbert (kenu kettes, 1000 méter)

Az éremtáblázat élcsoportja (a teljes lista ITT olvasható):

1. Magyarország 6 arany, 5 ezüst, 1 bronz
2. Németország 5 arany 5 ezüst, 2 bronz
3. Fehéroroszország 3 arany, 3 ezüst, 1 bronz

Ajánlott videó

Olvasói sztorik