Sport

Kovács és Janics: együtt is megvan az arany

A két olimpiai bajnokunk verhetetlen volt.

Janics Natasa címvédőhöz méltó versenyzéssel győzött a kajak egyesek versenyében, s egyben visszavágott Inna Oszipenko-Radomskának, akitől délelőtt, 500 m-en kikapott. Ezúttal az ukrán lett a második.

Janics aztán az eredményhirdetést követően rohant vissza társához, Kovács Katalinhoz, akivel a tíz perccel később rajtoló párosversenyben szintén tavalyi győzelmük megismétlésére készültek. Később kiderült, a szűk időbeosztás nem okozott gondot, ugyanis a magyar duó – sokadszorra igazolva klasszisát – hatalmas fölénnyel nyerte a számot. Kovács ezzel immár pályafutása 29. vb-elsőségét gyűjtötte be.

“Nagyon örülök mindhárom aranyérmemnek, bár az 500 méter egyes ezüstje miatt kicsit csalódott vagyok – mondta Janics, aki még a később sorra kerülő váltóban is szerephez jut. – Abban a döntőben nagyon küzdöttem a hínárokkal, az utolsó száz méteren kétszer is beléjük akadtam. Nagyon kihajtottam magam, “meghaltam” a végére, ezért is volt jó, hogy négyesben aztán a csajok nagyon tolták alám a hajót, szinte alig kellett eveznem. Kétszázon minden remekül ment, egyesben és párosban is nagyon jók voltunk.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik