Sport

Az 5. helyért játszik a vízilabda-válogatott

A magyar női vízilabda-válogatott 11-4-re nyert a házigazda új-zélandi csapat ellen a Világkupa szombati játéknapján, és így kijutott a jövő évi világbajnokságra.

Petrovics Mátyás együttese vasárnap az 5. helyért a Kanadával csap össze.

“Fegyelmezetten, normálisan játszottunk az egész mérkőzés során, és a fiataloknak is nagyon sok lehetőség jutott ezúttal. Kasó Orsolya ma igazán jól védett, és úgy értük el ezt az eredményt, hogy az utolsó negyedben csak a fiatalok voltak benn. Drávucz Rita betegen játszott, ezért csak pillanatokra raktam be, amikor muszáj volt.

Többen nincsenek jól, magam is hasfájással küzdök, de nekem legalább játszanom nem kell, amivel mindenki jól jár”- értékelte a mérkőzést a szövetségi kapitány a csapat internetes oldalán, az nvv.hu-n. Hozzátette: a vb-kvóta megszerzésével sikerült teljesíteni a kitűzött célt.

“Nagyon sokat számít, hogy továbbra sem estünk ki a legnagyobbak köréből, pedig ez a csapat a tavaly megkezdett fiatalítás után most kényszerből csökkent újabb pár rutinosabb emberrel, de ott lihegünk a nagyok nyakában és ez a csapat már csak erősödni fog. Sok a munka ebben, és bár nagy lépést tettünk most az olimpia felé, még több munka vár ránk addig.”

Eredmények:

az 5-8. helyért:

Magyarország – Új-Zéland 11-4

Kanada-Görögország 13-12

Ajánlott videó

Olvasói sztorik