Sport

Nagy a baj Körmenden: nem fogadták el a nevezést

A Körmend és a Dombóvár kosárlabdacsapata jelen állás szerint nem indulhat a bajnokságban.

A Vas Népe internetes kiadásának csütörtöki tájékoztatása szerint a döntés hátterében az áll, hogy az MJUS-Fortress-Körmend nem tudta rendezni anyagi tartozásait játékosai felé. Korábban a nemzetközi szövetség (FIBA) sem fogadta el a vasiak nevezését az EuroChallenge sorozatra, mert nem fizették be időben a nevezési díjat.

“Az utóbbi pár nap eseményei és az annak nyomán kialakult hangulatról értesülve szeretném megnyugtatni a csapatért szorító és aggódó embereket, hogy a jelenleg fennálló problémák csak és kizárólag átmeneti jellegűek, és záros határidőn belül orvosolva lesznek – szögezte le az egyesület honlapján Szabó-Forrai Zsolt tulajdonos. – A felmerült technikai problémákért vállalom a felelősséget, és ezek létrejöttében a csapat vezetőinek egyáltalán nincsen felelősségük! A csapat vezetésével közösen azon dolgozom, hogy a jelenlegi akadályokat napokon belül elhárítsuk, és a napi ügymenet ismét jó kerékvágásba kerüljön” – nyilatkozott a klubelnök.

Az MKOSZ tizenkét nevezést fogadott el 2010/2011-es idényre, a Körmend mellett a Dombóvár csapata nyújtott be hiányos nevezést. Ezzel kapcsolatban már nyilatkozott is Földi Sándor, a Dombóvár vezetőedzője, aki szerint elkeserítő a helyzet, de posztjáról nem mond le, bízik a jobb folytatásban.

Az érvényes nevezők: Albacomp, Atomerőmű SE, Zalaegerszeg, Szolnoki Olaj, Kecskemét SE, Falco KC, Soproni KC, Nyíregyháza, Pécs, Salgótarján, Szeged, Kaposvár.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik