Sport

Michelisz Lamborghinit vezet a hétvégén

Most először láthatja a magyar közönség a márka hivatalos versenysorozatát a Hungaroringen.

Első alkalommal látogat el Magyarországra a Lamborghini hivatalos márkakupája, a Lamborghini Blancpain Super Trofeo az augusztus 21-22-i Le Mans Series 1000 km of Hungaroring versenyhétvége keretében. A sorozat nemzetközi mezőnye a Lamborghini Gallardo modell 570 lóerős, négykerék meghajtású, V10-es motorral felszerelt versenyváltozatával és a magyar autósport két kiemelkedő alakjával – Michelisz Norberttel és Walter Csabával – vág neki a mogyoródi hétvége három 40-perces futamának.

A hazai premieren a Hungaroringen tehát egyből két magyar pilótával erősít a legendás olasz márka: Michelisz Norbert jelenleg a FIA Túraautó Világbajnokságban versenyez, ahol második helyen áll az újoncok között hat kategória-elsőséggel. A Zengő-Dension Team versenyzője 2009-ben a SEAT León Európa-Kupa bajnoka volt, korábban pedig több hazai címet is begyűjtött.

Michelisz – akinek eredményeiről mi is folyamatosan beszámolunk – tavaly október óta most először szerepel majd hazai közönség előtt a Hungaroringen. Partnere az 1-es rajtszámú autóban a Lamborghini hivatalos tesztpilótája Giorgio Sanna lesz, aki az Olasz GT Bajnokságban is egy Lamborghini Super Trofeo volánja mögött köröz , miközben részt vesz annak folyamatos fejlesztésében is.

“Mindig vágytam rá, hogy egy ilyen erős autóval versenyezhessek – mondta Michelisz Norbi. – Ez egy igazi különlegesség, ilyen autóval az embernek nem minden nap van alkalma nem, hogy utcán, hanem még versenypályán körözni. A hétvégén nincs rajtam nyomás, azt várom magamtól, hogy jól sikerüljön a hétvége, azon túl, hogy élvezni is fogom az első pillanattól az utolsóig” – vetítette előre a hétvége izgalmait a magyar fiú.

A hétvége eseményeiről, a részletes programról EZEN AZ OLDALON lehet tájékozódni. Érdekesség, hogy a Le Mans Series verseny keretében itt lesznek Nigel Mansell fiai és Alain Prost fia, az egykori F1-es pilóta, Olivier Panis és Stephane Sarrazin is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik