Sport

Célegyenesben az öttusázók vb-felkészülése

Három és fél hetes közös tatai edzőtáborozás ért véget csütörtökön a kínai világbajnokságra készülő öttusa-válogatott számára.

A szeptember 1. és 7. között a kínai Szecsuan (Sichuan) tartomány székhelyén, Csengtuban (Chengdu) rendezendő világbajnokságra ugyanaz a nyolc versenyző utazik, aki a júliusi debreceni Európa-bajnokságon is szerephez jutott.

Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány az MTI érdeklődésére elmondta, hogy még nem dőlt véglegesen el, ki milyen feladatot kap. Az viszont már biztos, hogy a jövő hét elején még lesznek közös edzések Budapesten, majd a – Marosi Ádám (a képen), Kasza Róbert, Németh Róbert és Tibolya Péter, valamint Gyenesei Leila, Kovács Sarolta, Tóth Adrienn és Pataki Viktória alkotta – csapat csütörtökön kel útra.

A vb szervezői pazar öttusaközpontot alakítottak ki, s a kihasználtságot legalább részben biztosítandó hosszú távú együttműködést kötöttek a sportág nemzetközi szövetségével. Ennek értelmében a következő években korosztályos viadalok, Világkupák, kontinentális versenyek helyszíne lehet az ultramodern centrum, amelyben minden bizonnyal kínai viadalokat is szép számban bonyolítanak majd le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik