Sport

Már aranyérmünk is van az ifjúsági olimpián

Az úszó Kapás Boglárka faképnél hagyta a mezőnyt a 200 méter pillangóúszás döntőjében, Szingapúrban.

Kapás már az előfutamból is a legjobb idővel jutott a fináléba, ahol végül majdnem két másodpercet vert a második helyen célba érkező spanyol Judit Ignacióra, így megszerezte a magyar küldöttség első aranyérmét. A szintén az ebben a számban döntőbe jutó Ambrus Diána a negyedik lett.

Bucz Ágnes 100 méter gyorson, Biczó Bencze pedig 100 méter pillangón jutott a középdöntőbe.

A teniszező tehetség, Babos Tímea már a legjobb nyolc között van: harmadik helyen kiemelt honfitársunk 7:5, 6:3-ra győzte le a szlovák Chantal Skamlovát Szingapúrban.

Triatlonban az óvatosan kezdő Hankó Gábor az úszást követően a 21. volt, végül azonban a 9. helyen ért célba a bajnok új-zélandi Aaron Barckleytől 2:13.79 percre lemaradva.

Egypárevezésben Bíró Márk a holland, belga és lengyel hajót is megelőzve elsőként jutott a középdöntőbe, míg a birkózóknál Németh Zsanett miután kikapott ukrán, kanadai és osztrák ellenfelétől, a hetedik helyért folytatott csatában legyőzte egyiptomi riválisát.

Korábban Lupkovics Dóra szerzett bronzérmet: a magyar lány csoportját megnyerve jutott a 16 közé a tőrözők között, az első körben azonban nem kellett vívnia. A legjobb nyolc között szlovák ellenfelét verte, ellenben a négy között kikapott az orosz Alekszejebától. A bronzmeccsen a kanadai Alama Gildie következett, Lupkovics pedig végül 15-10 arányban jobbnak bizonyult.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik