Sport

Újabb szenzációs kettős magyar győzelmek

Hosszú Katinka és Cseh László arany-, Jakabos Zsuzsanna és Verrasztó Dávid ezüstérmet nyert az úszó Európa-bajnokságon.

Hosszú – aki csütörtökön 200 méter vegyesen és a 4×200-as gyorsváltó tagjaként is aranyérmes lett, – 2:06.71 perccel csapott a célba elsőként a 200 méteres pillangóúszás döntőjében. Jakabos a 400 méter vegyes bronzérme után 2:07.06-tal szerzett ezúttal ezüstöt.

A telt ház, 5000 néző hatalmas buzdítása közepette a két magyar közül Jakabos kezdett gyorsabban, féltávnál elsőként fordult, s egészen a hajráig az élen tempózott. Hosszú visszafogottabb rajt után 100-nál csak az ötödik volt, az utolsó 50-nek pedig negyedikként vágott neki. Miközben a többiek fáradtak, a bajai úszó 31.92 mp-ces 50 méter után elsőként csapott a célba.

“Nagyon-nagyon boldog vagyok – nyilatkozott Hosszú. – Három aranyat vártak tőlem az Eb-n, s eleget tettem ennek. A váltóval sikerült kárpótolni a szurkolókat a 200 m vegyes ezüstjéért is. A hajrá előtt azt gondoltam, ez az utolsó 50 méter, itt Budapesten, magyar közönség előtt. Nem hiszem, hogy valaha is fogok olyat érezni, mint amikor kiszálltunk a medencéből.”

“Nagyon örülök ennek az ezüstnek! – mondta Jakabos. – Menet közben reméltem, hogy Katka nem fog utolérni, de ez nem jött be. Kár találgatni, hogy mi lett volna, ha ő nincs ott a mezőnyben, ott volt és megérdemelten nyert. Úgy vélem, az összes fordulóm jól sikerült, visszanézve erősebben kezdtem, mint gondoltam, de akkor ez tűnt kényelmesnek.”

Hosszú a hazai csapat ötödik elsőségét gyűjtötte be, s korántsem mellesleg három aranyérmével és egy ezüstjével a magyar válogatott legeredményesebb versenyzője lett az Eb-n.

A lányok kettős győzelme után nem sokkal újabb szenzációs kettős sikenek tapsolhatott a budapesti közönség. 400 méter vegyesúszásban Cseh László arany-, Verrasztó Dávid pedig ezüstérmet nyert.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik