Sport

Mutina Ágnes bronzérmes az Eb-n

Két magyar lányért izgulhattunk a 200 méteres gyorsúszás során a budapesti Eb-n. Megérte.

Mutina Ágnes a második, Verrasztó Evelyn a harmadik helyen jutott a döntőbe a világklasszis olimpiai bajnok Pellegrini mögött.

A döntőben Muffat-ra kellett még figyelni. Ehhez képest a német Silke Lipook lett a meglepetésember, aki kezdettől fogva őrületes tempót diktált az egyes (!) pályán. A többiek nem látták a németet, és Pellegrini kivételével lemaradtak róla.

Mutina Ágnes az utolsó 50 méteren begyújtotta a rakétákat, és végül felállhatott a dobogóra, a francia Muffat-t letaszítva onnan. Ideje 1.57.12 lett, Verrasztó 5. helyen végzett ebben a számban.

Európa-bajnokság, 200 méteres női gyorsúszás, döntő:

1. Federica Pellegrini (olasz)
2. Silke Lipook (német)
3. Mutina Ágnes (magyar)

Kovács Krisztina 32.24 másodperccel összesítésben a 16. helyen zárt szombat délután az 50 méteres mellúszás középfutamában, így búcsúzott.

Ami a további döntőket illeti:

Az 1500 méteres női gyorsúszást a dán Lotte Friis nyerte nagy fölénnyel az ír Murphy és a spanyol Villaejica előtt. A férfi 100 méteres pillangóúszásban az orosz Korotjiskint senki sem tudta megelőzni, a holland Verlinden lett a második, míg a lengyel Cernak a harmadik.

50 méteres női hátúszásban nem volt kérdés, hogy a fehérorosz Herasimenia győz, második a német Samulski, harmadik a spanyol Peris lett, míg a férfi 200 méteres hátúszásban az orosz Donets lett az Európa-bajnok, az osztrák Markus Rogannak ezúttal is ezüstérem jutott, míg a bronz a francia Stasiulis nyakába került.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik