Sport

Schmitt Pál a szingapúri Ifjúsági Olimpián

A köztársasági elnök is részt vesz az első ifi olimpia megnyitóján.

Schmitt Pál köztársasági elnökkel érkezett meg a magyar csapat utolsó csoportja Szingapúrba, a szombaton kezdődő I. ifjúsági olimpia helyszínére.

A delegációt a Magyar Olimpiai Bizottság honlapja szerint az államfő nemzetközi olimpiai bizottságbeli kollégája, Ser Miang Ng – aki egyben az ifjúsági játékok szervezőbizottságának elnöke és Szingapúr magyarországi nagykövete – fogadta.

A 14 és 18 év közöttiek olimpiáján 26 sportágban rendeznek versenyeket, s ezek közül 19-ben lesz magyar, összesen 52 versenyző. Ugyan a MOB külön elvárást nem fogalmazott meg a fiatalokkal szemben, s a tisztes helytállást tartja a legfontosabbnak, a küldöttségben több olyan fiatal is van, akik érmes helyezést érhetnek el.

A teniszezőknél pályára lép például Wimbledon junior bajnoka, Fucsovics Márton, illetve az angol nyílt bajnokság junior női párosküzdelmeiben első Babos Tímea is. Az úszóknál Biczó Bence és Bernek Péter is egyértelműen dobogóvárományos, de a sprinter Nguyen Anasztázia (női 100 m) szintén kiugró eredményt érhet el, mint ahogyan az elmúlt években minden aktuális világversenyen dobogós bokszoló, Harcsa Zoltán (75 kg) is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik