Sport

Kiss László: tökéletes nap volt!

A budapesti úszó Európa-bajnokságon három aranyat és egy ezüstöt hozó csütörtököt Kiss László szövetségi kapitány értékelte.

“Fantasztikusan jól sikerült versenynapon vagyunk túl – összegzett a szakember az MTI-nek. – Kezdve Gyurta Dániel elképesztően magabiztos győzelmétől a két lányunk, Hosszú Katinka és Verrasztó Evelyn 200 vegyesen vívott hősies párharcán át női gyorsváltónk évtizedek óta várt sikeréig, mondhatom, le vagyok nyűgözve.

Dani azt hozta, amit vártam, vártunk tőle: magabiztosan, szépen és technikásan is, jól, egyenletes erőbeosztással úszott 200 m mellen, tényleg világbajnokhoz méltóan győzött. Katinka és Evelyn küzdelme hihetetlen izgalmakat, s ami még lényegesebb: kettős magyar sikert hozott. Az igazán szép az lett volna, ha ebben a számban két aranyérmesünk van! Így, hogy Katinka nyert, a 400 vegyesen elveszített aranyát a sors visszaadta, miközben Evelyntől meg elvette.

De utána éppen Evelyn volt az, aki befejező emberként Európa-bajnoknak hozta be a 4×200 méteres váltónkat, s neki is lett estére aranyérme. Egyszóval nagyszerű napot zártunk, le a kalappal mindenki előtt, a gyerekeket felkészítő edzők előtt is! – értékelt Kiss László.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik